Haberler

2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin görüşmelerine başlandı MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, görüşmeler başlamadan önce Milli Eğitim Bakanı Avcı'ya, adına düzenlediği karneyi sundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin görüşmelerine başlandı.

Toplantı başlamadan önce, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, adına hazırladığı karneyi sundu.

Yeniçeri, karneyi vermeden önce yaptığı açıklamada, karnedeki notları okudu ve karnedeki notların hepsinin bir gerekçeye dayalı olarak verildiğini söyledi.

Bakanlığın, Türk bayrağının abide şaheseri olan Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini yasakladığını iddia eden Yeniçeri, şiirden bir bölüm okudu.

"4+4+4=0" yazılı olan kağıdı da gösteren Yeniçeri, "4+4+4'ü topladılar 0'a indirgendi. İlk defa matematikte böyle bir durumla karşı karşıya kalınıyor. Dönem sonu olsaydı tasdikname verecektik ama 2015 sonunda inşallah tasdiknamelerini de alacaklardır" diye konuştu.

Bunun üzerine AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün muhalefet sıralarına gelerek kağıdı aldı ve toplamanın sonucunun yanlış olduğunu söyledi.

Daha sonra AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca da "Milletin karnesi AK Parti yüzde 52" yazan bir karne hazırlayarak, Bakan Avcı'ya sundu.

Bu arada AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında kısa süreli atışmalar yaşandı.

"Ortaklığınız hayırlı olsun"

Sunuş öncesi söz alan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, son dönemlerde komisyon çalışmalarının şov yaparak kendini ifade etme alanına dönüştürüldüğünü ve bundan rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

MHP Ankara Milletvekili Mehmet Günal da "Anlayamadım bizi mi kastediyor? Burada gelip 1 ay susup, sonra kalkıp helal olsun. Ortaklığınız hayırlı olsun" karşılığını verdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber ise "Meclis'in en teknik ve yoğun çalışan komisyonunda bazı espriler, bazı dokümanlar ve argümanların kullanılması doğaldır. Bunu da toleransla karşılıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bütçe üzerinde sunumuna başladı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Özcan Yeniçeri Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title